Untuk Buat Anda Terkesan

by Sofuan Saadon

Must Read Sdn. Bhd.

RM 11.62

Ini bukan buku kuliah perubatan, bukan juga kitab tabib handalan, tapi sejenis ubat jiwa buat para manusia. Manusia ni macam-macam ragam, mereka suka tanya soalan pelik-pelik, namakan anak dengan nama yang pelik-pelik, buat perkara pelik-pelik. “Wei, aku nak jadi macam hanglah!” Ada ke patut nak jadi macam aku, dasar tak bersyukur langsung! Kadang jenuh aku nak jawab satu-satu soalan diaorang. Hidup ni taklah sesusah mana, asal kita set dalam kepala apa yang kita nak, sudah. Kadang ada perkara yang bagi kita tak penting, tapi tidak bagi dia. Berapa orang like status Facebook pun, boleh jadi perkara yang penting baginya. Haih, macam-macam ragam manusia ni. Mungkin manusia perlukan UBAT untuk tidak bertindak pelik-pelik. Apabila demam, kita akan mencari Panadol sebagai ubat. Sebetulnya ubat bukanlah menyembuhkan, tetapi sekadar melegakan. Hanya Allah SWT yang berupaya untuk menyembuhkan sesuatu penyakit. Begitu juga dengan kisah-kisah dalam buku UBAT ini.

Beli Sekarang